Regelmatig geef ik workshops in mijn atelier. Een leuke manier om kennis te maken met klei en glazuren. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk; ervaring is niet vereist. Maar ook als je al wel enige ervaring hebt met keramiek is het volgen van een workshop een goede mogelijkheid om creatief bezig te zijn.

 

Wil je een ochtend, middag of avond inplannen met familie, vrienden of collega's? Geef je op met je eigen groepje; minimaal vier, maximaal zes personen. De data worden dan in onderling overleg vastgesteld. 

 

Workshop vogel maken: 

 

Deze workshop bestaat uit drie dagdelen. Tijdens de eerste en tweede bijeenkomst wordt de vogel gemaakt en maak je je eigen glazuurplan. Je wordt hierin natuurlijk begeleid. De vogel moet dan drogen en wordt gebakken op 1020 graden. Tijdens de derde bijeenkomst wordt de vogel geglazuurd. Er is een groot assortiment (effect) glazuren aanwezig. Iedereen maakt zijn eigen unieke vogel. Hierna volgt de tweede stook op 1060 graden en kan de vogel worden opgehaald.

 

De kosten voor deze driedelige workshop bedragen € 145. Dit is inclusief materiaal, stookkosten, koffie/thee en wat lekkers. De workshop gaat door bij deelname van minimaal vier personen. Ik kan maximaal zes personen ontvangen in mijn atelier.

 

Hieronder volgen foto's van vogels die in vorige workshops zijn gemaakt; de meeste door mensen die totaal geen ervaring hadden met keramiek!

 

 

Workshop sfeerlichten maken:

 

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen. De eerste keer worden de sfeerlichten gemaakt. Je wordt hierin natuurlijk begeleid. De sfeerlichten moeten dan drogen en worden gebakken op 1020 graden. Tijdens de tweede bijeenkomst worden ze geglazuurd. Er is een groot assortiment (effect) glazuren aanwezig. Iedereen maakt zijn eigen unieke sfeerlichten. Hierna volgt de tweede stook op 1060 graden en kunnen ze worden opgehaald.

 

De kosten voor deze tweedelige workshop bedragen € 95. Dit is inclusief materiaal, stookkosten, koffie/thee en wat lekkers. De workshop gaat door bij deelname van minimaal vier personen. Ik kan maximaal zes personen ontvangen in mijn atelier.

 

 

Workshop biscuit glazuren:

 

Er bestaat ook de mogelijk om een workshop van één dagdeel te volgen. Er wordt dan biscuit gebakken werk geglazuurd of gedecoreerd. Je kunt naar eigen smaak & inzicht een ontbijtbord, serveerschaal, kom, vogel, Boeddhabeeld, vaasje maar ook kerstballen en paaseieren bewerken. Er is een groot assortiment (effect)glazuren aanwezig en er kan gebruik gemaakt worden van verschillende decoratietechnieken. Het werk wordt hierna gebakken op 1060 graden en kan daarna worden opgehaald.

 

De kosten voor deze workshop bedragen € 39,50. Dit is inclusief glazuur, stookkosten, koffie/thee en wat lekkers, exclusief de biscuit gebakken voorwerpen. De workshop gaat door bij deelname van minimaal vier personen. Ik kan maximaal zes personen ontvangen in mijn atelier.