14 jaar geleden kwam ik in aanraking met keramiek, toen nog als hobby. Het werken met klei en glazuren was zó leuk en werkte zó verslavend dat ik in 2010 ben begonnen met de driejarige keramiekopleiding in Gouda (de "Nederlandse Keramiekopleiding", voorheen SBB Gouda). In 2013 heb ik mijn diploma handvormen gehaald. In 2016/2017 heb ik in Gouda deelgenomen aan het extra leerjaar handvormen, afgerond met een certificaat en een expositie in museum Gouda. Tevens heb ik diverse workshops (portret)boetseren, decoreren en glazuren gevolgd bij vooraanstaande keramisten.

 

Vanaf 2014 heb ik een atelier aan huis. Hier geef ik cursussen en workshops en maak ik natuurlijk ook eigen werk. In mijn atelier atelier staan twee keramiekovens, een platenpers, een strengenpers, een groot aantal (grote) gipsmallen en heel veel glazuren. Er wordt gewerkt met Mayco, Amaco, Duncan, Joop Cock én eigengemaakte glazuren. In mijn atelier voel ik mij als een vis het water. Het is een luxe dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

 

"Indruk door afdruk"

 

Ik laat mij in mijn eigen werk graag inspireren door de natuur, in het bijzonder door de zee en alles wat daar in leeft. Ik maak mijn eigen gipsmallen, o.a. van (echte!) vissen, fossielen, schelpen en zeesterren. Hierin wordt de klei gedrukt of gegoten. Het resultaat verwerk ik vervolgens in o.a. wandpanelen, kralenpalen, schalen en vazen; er ontstaat een uniek object. Ook bladeren, stoffen, kant en stempels maken prachtige afdrukken in de klei. Ik vind het leuk om hiermee te experimenteren en ben regelmatig bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. Daarin probeer ik steeds meer mijn eigen signatuur te ontwikkelen. Een hele uitdaging, want keramiek en glazuren bieden oneindig veel mogelijkheden.

 

Foto's van mijn werk volgen hieronder, informatie over verkoop kun je vinden in de menubalk bij "contact/verkoop".

 

1. Kralenpalen
2. Vissenpanelen
3. Schalen en vazen
4. Gedecoreerd werk
5. Servies

 
1. Kralenpalen: